NIEUWS.

 

April 2013:

 

 

 

 • Mevr. Bijsterveld uit de regio Rotterdam, zond een proces-verbaal dat haar grootvader in 1901, bij de politie Rotterdam, had opgemaakt.

 

 • De dienst Mobiliteit van politie Eenheid Rotterdam, schonk een Volkswagen Transporter, die model heeft gestaan voor de landelijke norm voor surveillance auto’s. De auto is in Rotterdam ontwikkeld en op proef uitgetest. De auto wordt later publiekelijk tentoongesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

   

 

   Mei 2013:

 • Korpsleiding politie Rotterdam heeft een documentenkoffer geschonken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Collega F. Bianchi schonk na zijn afscheid en het doorlezen van de Historie van de politie Rotterdam, een originele piek van de klapwacht. De piek zal samen met de klap en een afbeelding van de klapwacht in de collectie tentoongesteld worden.

     


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Juni 2013:

 • Collega B.J.Krijgsman, schonk een poster voorstellende een wandschildering ‘Touwtjespringend Meisje’ van Co Westerik. Deze wandschildering werd in 1976 door de kunstenaar in opdracht van de Rotterdamse Kunststichting, aan de blinde zijde van het Hoofdbureau aan het Doelwater aangebracht. Bij de verbouwing van het Hoofdbureau in 1989 ging het kunstwerk verloren. Bij zijn pensionering kreeg collega Krijgsman de poster van een vriendin als symbool, dat hij er ook uit sprong. 

         

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Augustus 2013;

 • Oud commissaris Arie van Oudheusden schonk twee stratenboekjes van Rotterdam van de jaartallen 1938 en 1943, een rapport Studiecommissie Organisatie en een boek met krantenknipsels beginnende in de jaren ’30.

         

 

 

 

 

 

 

 

 

2014

 

Januari 2014:

 • Uit de nalatenschap van de hoofdcommissaris van Gorinchem is een oud uniform met sabel geschonken.

 

Februari 2014:   

 

 • Op 1 februari schonk Bert Schalk een Samsung LCD TV die nu gebruikt wordt voor  presentatiedoeleinden.

 

 

 • Op 3 februari schonk Sjoerd Brouwers zijn politieschildje, de voorloper van het korpsbrevet, met zijn toenmalige kledingnummer 106, dat hij had uitgereikt gekregen bij zijn in diensttreding in 1961.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • In februari bouwde en verbouwde Bram een Ford Phaeton tot het type dat in 1930 bij de Rotterdamse politie in gebruik was. (zie onder INFO: model politieauto’s).

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 • In maart schonk A.J. van de KLPD Driebergen een groot  aantal boeken en geschriften (wetboekjes, lesboeken voor de Nederlandse politie, etc). De meeste boeken waren uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hiervoor onze hartelijke dank.

2017

.     In april schonk voormalig hoofdcommissaris R.H. Hessing (1982 tot 1996) zijn 3 uniformen. Uitaard hiervoor onze hartelijke dank.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.    In april schonk mevrouw Marjolein Ruppert, namens de dienst IM een levensgroot politie monopoly spel. Zij heeft samen met Karen Warnaar t.b.v. de vorming van de Nationale Politie dit spel ontworpen. Zij wilden op een leuke manier in kaart brengen wat de politie allemaal doet. Helaas is de kleine variant niet meer verkrijgbaar.